Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınmaslahatiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu alfabemda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Arama Ika Halk inşaı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini kontrol geçirmek gerekir. Bu Toscanello bâtınin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı nem oranlarında bâtınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz odle yakılır! Puro her dönem evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde benzeyen. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalım puroya sütun münasebet etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yönı kırmızıya döndüğünde kızartma maslahatlemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 tabaka eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu maslahatlemi yaparken tüm tabanğın hemayar yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda tertipli bir şekilde 360 tabaka döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara göre az buçuk daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu usul çakmaklar çok demirdür ve şu denli benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma maslahatlemi doğal alevli çakmaklarla, az buçuk dönem alabilir. Bu süre size hengâm kaybı kadar dideükebilir yalnız puro sabır ve say lüzum. 5- İyi Yandığını Arama Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma maslahatleminden sonrasında hilaf çevirip nedeniyleünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm kadem kıpkırmızı ise yakma maslahatlemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yönı tam yanmamışsa, yani tüm kadem kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz soluk daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölük da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz bâtınime anık. Evet evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü bâtınilmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye bekleyivermek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar bâtınmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o derece keskinlaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Kötü hoppaçe ağıza doldurulur ve kâm müşteriların dumanla uyartılmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çısütsüzın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir maslahataretidir. Sönen puronun küllerini yakinen temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri yakinen temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin tekrar yakma problem oluşum etmez. Ancak defa inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl ayrıca daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyen şense olan 2 şart şurtı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın suhunet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 tabaka arasında olduğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Ocak içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Ancak bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile huzurlaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında gerçek problem düzlemın ilgisiz bileğil şu denli hamam olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Kuşkusuz nem saklama düzlemı sıcaklığına göre değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden bile saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının gökyüzü geçirmemesi ve buna rabıtalı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlayacak katiyen gökyüzü geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen gökyüzü geçirmedikleri bâtınin öbür rakiplerine şanlı başkalık atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.