Puro seçiminiz, yakışınız, kucakişleminiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde kucakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Ika Namahrem imalı Karayip purolarda kucakmeden önce nemliliğini denetçi eylemek gerekir. Bu Toscanello kucakin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında kucakmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneyim taliılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir kaide var. Puro sadece ama sadece kokusuz hınçle yakılır! Puro her devir evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro alaka ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken kıvılcım puroya kazık değinme etmemelidir. Ateşin maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 grado eğimle, aleve tam değinme etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken tüm ayak tabanığın denktaş yanması gerektiği kucakin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 grado döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara gereğince azıcık henüz uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu suret çakmaklar çok canlıdür ve ziyade doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işlemlemi tabii alevli çakmaklarla, azıcık devir alabilir. Bu süre size vakit kaybı kadar aynükebilir ama puro dayanç ve emek gerek. 5- İyi Yandığını Denetleme Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonra ters çevirip yüzünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe sonuçsuz üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kıç kıpkırmızı ise yakma işlemlemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, yani tüm kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü bayağı soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz kucakime anık. Pekâlâ evet siz anık mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı kucakilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azından 40 saniye bekleyivermek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar kucakmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı kucakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı kucakmeye devam ederseniz, puro o derece çığlıklaşır ki hiç kucakilemeyecek duruma gelebilir. Küçümencik bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Kötü belli belirsizçe ağıza doldurulur ve tatlılık almaçların dumanla ihtarlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az alaka gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun kucakin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim kucaktiğim Toscanello kucakin yeniden yakma dert teşkil etmez. Fakat halk imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve pekâlâ şense olan 2 kaideı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın sıcaklık dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 grado beyninde olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Ev bark içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Ancak elbet eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza vasatını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dert ile katlaşmazsınız. Hıfız vasatı sıcaklığında temel dert vasatın dargın bileğil ziyade hamam olmasıdır. Çünkü muhafaza vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza vasatının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz nem muhafaza vasatı sıcaklığına gereğince değişim gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza vasatı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir sonuçsuz geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta sonuçsuz geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza vasatının sonuçsuz geçirmemesi ve buna ilgilı olarak da kutu kucakindeki nem ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak kucakin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak pekâlâ sonuçsuz geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En yeğin humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ sonuçsuz geçirmedikleri kucakin gayrı rakiplerine eke ayırt atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.